Simea congres 2016

Afgelopen vrijdag het landelijk Simea congres (cluster 2) bijgewoond. Hoewel ik niet langer verbonden ben aan een cluster 2 instelling en mijn werk nu minder onderwijs inhoudelijk is, was het toch weer zeer interessant.

De startlezing van Wouter Hart sloot volledig aan bij mijn visie op organisaties. Hoewel ik nog veel beren op de weg zie als het gaat om het loslaten van systemen, met name in het nu zo bureaucratische onderwijs, wist hij mij te motiveren en inspireren om mijn ideeën niet los te laten. Dus morgen weer heerlijk sparren met een vriendin/collega over de mogelijkheden die “Verdraaide organisaties” het onderwijs bieden.

Na de lezing een masterclass bijgewoond van Noëlle Pameijer. HGW is bekend terrein maar wat heerlijk verfrissend om van de doorgewinterde HGW expert te horen dat ook zij constant voor verbetering, of misschien beter, voor door ontwikkeling open staat. Een flinke dosis zelfreflectie maakt dat HGW altijd up to date is en nog altijd boeiend! Nu alleen nog meer toepassen……

Tot slot een discussie bijgewoond van cluster 2 instelling VierTaal. Zij hebben een nieuwe koers uitgezet. Fijn om met elkaar te sparren over de kansen en mogelijkheden die hun missie kiezen,delen, maken met zich meebrengt. Ook hier kwam de verdraaide organisatie weer tersprake. Helaas was er maar een uur voor deze discussie.

Al met al een inspirerende dag waar ik weer voldoende stof heb opgedaan door te ontwikkelen op organisatie niveau!